31-01-10

Waar is de lente?

Eerlijk: ik vind het maar een stomme winter deze winter...  Al die kou en sneeuw en onnozeliteiten overal...  Niet leuk!!  En ik weet, ik mag het niet als uitvluchten beschouwen, maar als mensen hun looptrainingen eens tijdens het daglicht zouden mogen doen hé, dan zou het allemaal wel een pak simpeler zijn...  Maar nee, heel de week (of toch een paar dagen) dacht ik overdag: ooooooooh, zo'n mooi weer, en 't is eigenlijk niet eens heel koud, echt goei loopweer!!!  En als ik 's avonds de deur van't werk achter me dicht deed, viel ik weer omver van de kou...  Om 19u kom ik dan thuis, en het ontbreekt me soms echt aan de nodige motivatie om dan te gaan lopen.  Zeker als je op zaterdag dan nog es bijna heel de dag kwijt bent aan een meeting van't werk in Brussel en je dan thuiskomt als het al zo goed als donker is... Laat dus maar komen die lente!!!

Maar vandaag kon ik gelukkig wel overdag gaan lopen, in het zonnetje zelfs, wel in de sneeuw, maar dat maakt niet zoveel uit!!
Vanmorgen (alé, 't was al ver in de voormiddag :-)) dus m'n loopkleren aangetrokken, en ik besloot naar't sportpark te gaan hier om de hoek.  Daar ging ik es een toertje lopen rond de piste, en eventueel van daar verder de buurt verkennen (maar dan in een andere richting).  Maar omdat er hier eigenlijk redelijk wat sneeuw lag (ligt) en het hier en daar dan wat glad zou kunnen zijn (of er auto's zouden kunnen slippen want ik loop 't grootste stuk op straat), besloot ik maar toertjes te blijven lopen.  Saai, dat wel, maar ik had m'n iPod op, en ik had vandaag niet veel meer nodig eigenlijk :-)  En ik heb een aantal liedjes gehoord waarvan ik niet eens wist dat ze op m'n iPod stonden!!!

Maar goed, de training dan, op het schema stond een duurloop van 1u15'.  Dus ik laad heel m'n Garminneke op, dat de batterijkes het niet begeven, en ik zet m'n workout erin.  Ik dacht dat hij die stomme satelieten al gevonden had, maar niet dus!!!  Gedurende 1u en 15minuten heeft die op GEEN ENKEL MOMENT een sateliet gevonden.  Alé, hoe kan dat nu!!!  Nu ja, hij moet die satelieten dan in Vosselaar vinden, en dan in de week ook een keertje in Antwerpen als ik tijdens de middag ga lopen, en dan is hij altijd wat in de war en dan duurt het zo lang!!  Iemand tips daarvoor?
Dus ik wist niet hoe snel (traag) ik liep, ik wist ook niet welke afstand ik al afgelegd had, ik wist enkel en alleen hoe lang ik nog moest lopen.  Ik deelde voor mezelf de tijd ook in in blokken van 15 minuten.  Niet op de garmin, maar ik telde elke keer per 15 minuten af.  Na een tijdje dacht ik ook es van te kijken hoe lang ik zou doen over 1 toertje rond de piste, 4'10", en elke keer opnieuw was het zo.  Dus een constante snelheid had ik al (goed hé :-)).  Dan moest ik nog ergens uit zien te vinden hoe lang die piste daar was, en op internet stond dat die piste 1300m was.  Maar 4'10" voor 1300m, dat doe ik niet hoor :-))  Ik denk dat ik maar een halve piste aan het lopen was, of iets minder, dus ik moet zo'n 10 km gedaan hebben.

Na een half uur liep ik al volledig in m'n runners high, en m'n conditie zat heel goed.  Ik kon gewoon blijven gaan!!  Maar toen begonnen m'n 2 knïeën wat te zeuren, en na een uur begon ook m'n lies pijn te doen.  Na een uur en een kwartier begonnen al m'n spieren wat pijn te doen, en waren ze blij dat het gedaan was.  Qua conditie had ik nog wel verder gekund denk ik, dus dat zit al wel goed!!  Nu die spieren nog gewoon laten worden aan de duurloopkes, en ik heb het gevoel dat die halve marathon wel in orde zal komen...  Niet?

19:49 Gepost door E in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De lente is nog ver te zoeken. Ik ben het al lang zat!

Gepost door: Tiny | 31-01-10

jaat jaat, die halve marathon lukt ZEKER!!!
tip voor de garmin; ik leg hem terwijl ik me omkleed op de rand van het raam, met het raam open hé. tot hij satelliet geovnden heeft. en dan maken dat ik beneden ben. zeker als je niet op het gelijkvloers woont, helpt dat heel goed.
oh ja en je moet de antenne naar buiten richten. de antenne zit in het smallere stukje van de horloge, hetgene dat naar beneden wijst als je hem aan hebt.

Gepost door: Jess | 10-02-10

De commentaren zijn gesloten.