26-04-10

ANTWERP 10 MILES!!

Eindelijk was hij daar, de dag waar ik zolang naartoe heb geleefd!!  Om 10u30 zat ik al volledig in outfit MET chip EN borstnummer klaar om te vertrekken...  'k Moest wel nog 5u wachten, maar dan kon ik al wat in de stemming komen hé :-)  Eigenlijk wilde ik eerst nog gaan supporteren voor Jess, maar een beetje gepuzzel en gereken met de tijd waar ik moest gaan staan, leverde me alleen nog meer stress en zenuwen op, en daarom besloot ik van gewoon maar naar Linkeroever te gaan en daar te wachten tot het startschot voor de 10 Miles gegeven zou worden.

M'n auto eerst geparkeerd aan de Metropolis en dan het pendelbusje naar Linkeroever genomen.  Toen we door de Waaslandtunnel reden ging er door m'n hoofd: "maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf, zo lang dat die tunnel is!!!"  Aangekomen op Linkeroever vond ik al snel Frank en Edith terug (mooi gebruind, na 2 weken verlof ipv 1 mag dat wel ook :-)) en een beetje later vonden we Nico ook :-)

Een liter water en een paar toiletbezoeken later gingen we naar de startzone en niet veel later knalde het geweerke waar ik zo zenuwachtig voor was geweest!!  Na enige tijd stilstaan mochten we dan toch ook beginnen lopen :-)  Het was warm, heet zelfs en ik had nog een half litertje water meegenomen bij de start, maar dit was zelfs voor de Kennedytunnel al leeg...  Het eerste stuk voor de Kennedytunnel naar boven ging goed, dan de Kennedytunnel in, ging ook goed, maar dan dat stuk naar boven terug!!!  Dat was wel zwaar en daar heb ik het even heel moeilijk gehad!!!  Wat getintel in m'n hoofd en flanellen benen, maar gelukkig vond een loper naast mij nog een half flesje water op de grond.  Hij kapte wat over m'n hoofd en ik kon weer verder!! 

Dan onder het justitiepaleis en hup terug naar boven!!  De bocht om en daar kwam de eerste drankpost al in zicht, hier keek ik erg naar uit na die superwarme eerste 6 km...  Maar dan kwam die klap: "sorry, het water is op!!", lap seg... ook de tragere lopers verdienen water, ze hebben het even hard nodig als de snellere lopers!!!  De moed zakte me in de schoenen en ik zag het even niet meer zitten...  Ik kwam een vriendelijke toeschouwer tegen die nog een halfvol flesje water van de grond had geraapt en die het me aanbood, en ik kon weer een stukje verder!! 
Op de Scheldekaai bood nog iemand mij z'n glas Duvel aan, maar daar ben ik toch maar van af gebleven :-))  Een beetje later kwam ik iemand van het rood kruis tegen en ik vroeg haar (al lopend) om drinken.  Ze zei: "ja, 'k heb er nog, maar dan moet je even stoppen".  Op dat moment was het ALLES voor wat water, en ik stopte en kreeg een goed gevuld flesje AA-water.  Wat verkoeling op de kuiten, op m'n hoofd, en in m'n mond, en vanaf dan was ik weer goed terug weg!!!  Vanaf km 7 zag ik het terug volledig zitten en heb ik me echt superhard geamuseerd, de hele weg lang!!!  Veel supporters stonden er niet meer (ik had nog gezegd: blijven wachten tot de laatsten gepasseerd zijn :-)), maar de mensen die er nog stonden (ik kende ze niet) waren echt aan het roepenn, zelfs brullen naar mij, zalig vond ik dat!!  Misschien was het omdat ik daar nog ergens een YMCA'ke gedaan had, dat kan ook :-)

Dan 't stukje naar de Meir, de Meir op, en richting Italiëlei.  Ging allemaal heel vlotjes!!  Bij de 2de drankpost was er gelukkig nog WEL drinken (hoera!!) en kwam de Waaslandtunnel al in zicht!!  Op dat moment begon ik wel wat pijn te krijgen in mijn rug, en begon ik allerlei rare kronkels uit te voeren om een andere houding te zoeken.  Jammer genoeg IS er geen andere houding (beter) dan gewoon rechtop lopen, maar ik snoof de zoete geur van de eindmeet op en liep gewoon verder.  Af en toe probeerde ik een stapper nog mee te krijgen (wat me af en toe gelukt is), maar na een tijdje haakten ze weer af... (jammer!). 
Voor de Waaslandtunnel had iedereen me gewaarschuwd, maar 'k vond dat dat best meeviel!!  Uiteindelijk liepen er echt niet veel mensen rond mij, en was het ook niet de gevreesde drukte in die tunnel.  Ik vond het er aangenaam lopen, naar boven iets minder dan naar beneden, maar toen ik het licht zag, fleurde ik nog wat meer op!!  Aan het einde van het naar boven lopen zag ik daar een zwart manneke staan roepen naar mij, en ik begon uitbundig te wuiven :-)  Nico stond daar met nog een half fleske water (ook van ergens op de grond opgeraapt) en vanaf daar was het nog een kilometerke wat hij dan ook meegelopen heeft (met mijn sakosj in zijne rugzak :-)).  En daar was het dan: DE EINDMEET!!!!  Mijn armen gingen de lucht in, ik had het gehaald!!!  16 km lang puur genot!! (alé, toch zeker 10 :-))  Over mijn tijd gaan we hier niet spreken, dat is alleen maar iets om te verbeteren volgend jaar :-))

Ik kon alleen niet goed stoppen met lopen, want toen ik over die eindmeet kwam bleef ik gewoon doorlopen...  Snel langs het flesje drinken, dan snel naar waar de chip afgeknipt moest worden, maar daar moest ik dan stoppen...  Jammer... :-))

Luxemburg, here I come!!

13:12 Gepost door E in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

zalig! zalig om te lezen meid! ge hebt dat echt goed gedaan, proficiat!!!
idd schandalig dat het water al op was, chance dat ik dat nooit heb voorgehad!
Luxemburg kan maar beter klaar voor jou zijn!!!

Gepost door: Jess | 26-04-10

keigoed - ik ben echt heel fier en duim al voor Luxemburg - ze gaan daar nogal opkijken!

Gepost door: Els | 26-04-10

respect meisje !
formidabel gedaan !!!

Gepost door: esther | 26-04-10

Mooi gedaan Eva! De koffiekoek had je dubbel en dik verdiend!!!

Gepost door: Homer | 26-04-10

Proficiat jongedame. Die 10 mijl zitten in de knip!!

Gepost door: Tiny | 26-04-10

goe gedaan dienen halve marathon gaat ook een leuk feestje worden
maar geniet eerst nog maar een beetje van je geweldige prestatie

Gepost door: Nico | 26-04-10

geweldig ! geweldig, geweldig ! Ho, 't doet zelfs zeer om het te lezen, maar je hebt mijn nummer eer aan gedaan ;-)
Wat wordt de toekomst !? Schitterend !

Gepost door: kaat | 26-04-10

super gedaan Eva, zie je wel dat dat een fluitje van een cent zou worden!!! Proficiat!!
En die halve marathon is maar 5 km meer hé, dus dat gaat je ook lukken binnenkort!!

En van dat water: helaas zelf ook al meegemaakt bij minder drukke wedstrijden, echt schandalig!

Gepost door: Ruthje | 26-04-10

knap hoor !! Super gedaan Eva...en als je over finishlijn loopt is het echt genieten hé !!

Gepost door: Peter | 26-04-10

Ik zei het je toch .....fluitje van een cent !! Blijf nu maar rustig uitrusten op je roze wolk ! Dus geen uitspattingen deze dagen he !! Sommige alternatieve trainingen zijn toegestaan , als de " stijfte " :-) verdwenen is !! Of was het omgekeerd ? :-)
Geniet er in elk geval van !!

Gepost door: coach mario | 27-04-10

Geniet maar na van je prestatie, over die eindmeet komen is een prestatie op zich, proficiat...

Gepost door: Stofke | 27-04-10

De commentaren zijn gesloten.