16-05-10

Birthdayrun!

"Ge zijt goed zot!", "Schone kado?!", "Plezant, ne keer goed afzien op uw verjaardag?!", ... en nog zo van die zinnen kreeg ik de laatste dagen/weken te horen :-)  Wie wil er nu in godsnaam op haar verjaardag een halve marathon gaan lopen!!!  Wel...  IKKE!!!

Gelukkig was ik er niet alleen: ik kreeg mentale steun van mijn supporters en ook van Jess (die de marathon liep) en Bert (die de halve ook meedeed)

P5150122

, mijn loopmaat zijn broer (ook de halve marathon) en mijn loopmaat... die liep voor de gelegenheid eens heel wedstrijdje naast mij!! (normaal loopt hij sneller)
Ik was al maandenlang ingeschreven, en keek er dan ook heel erg naar uit!!  Hoewel ik moet zeggen dat het me na de 10 Miles in Antwerpen een beetje boven het hoofd steeg allemaal...

Gisteren zijn we iets voor de middag naar Luxemburg gereden.  M'n loopmaat en z'n broer waren nog niet ingeschreven, en wilden dus ook liefst zo vroeg mogelijk (in de mate dat het mogelijk was natuurlijk) ginder zijn om nog een nummer te bemachtigen.  De nummers voor de halve waren al op (of niet meer te verkrijgen), dus kochten ze elk één voor de hele marathon, maar liepen dan toch de halve mee.

Een beetje gezenuw en gewacht aan de aankomst later, vond ik Jess en Bert terug, waarbij Jess me nog een tshirt overhandigde voor m'n verjaardag!!
P5150126

Verschillende plaspauzes later was het dan tijd om naar het startvak te gaan.  Iedereen was er klaar voor, ook mijn supporters in volledige ING-outfit :-)

P5150127


Jammer genoeg was ik toen wel m'n loopmaat en z'n broer kwijtgeraakt, dus dan maar alleen gegaan...  Ik zou ze wel vinden...  Dan begon het aftellen, daar heb ik niet ZO veel van gehoord, enkel de laatste nummertjes.  De ballonnetjes gingen de lucht in, de luchtballonnen waren opgeblazen, en enkele minuten later begon er rond mij ook wat beweging in de komen.  Een beetje later passeerde ik mijn supporters, ik riep hen eventjes luid toe, en mijn loopmaat stond ook daar op mij te wachten, dus konden we toch nog samen vertrekken!!!

Het begin ging supervlot, niet te snel gestart, goed tempo, en we liepen de Kirchberg op...  Het ging echt goed, ik zat redelijk snel in m'n tempo, en zag het volledig zitten!!!  Jess kwam me nog voorbij gelopen en hebben we nog snel een verjaardagsliedje gezongen, waarna ik nog werd gefeliciteerd door een voorbijlopende Brit.  Al snel waren de meesten ons voorbij gestoken en liep in de staart van de menigte (zoals altijd, maar dat vind ik niet erg, dan is het niet te druk :-)).  Maar toen kwam die eerste steek, ik weet niet waar hij vandaan kwam, misschien van het naar boven lopen ofzo, ik zou het niet weten, maar toen moest ik dus eventjes wat minderen...  Hij bleef zo altijd wat zitten, maar ik bleef toch maar doorlopen, en als hij te erg werd, minderde ik wat vaart.  Dan nog een paar bochtjes, en dan kwam dat ongelooflijk lange stuk...  In het heengaan was het nog leuk, het was wat bergaf, en er stonden nog wel een aantal supporters.  Een heel stuk later toen we het centrum inliepen, kwam ik mijn supporters tegen.  Hier had ik zo naar uitgekeken!!!  Toen ik ze voorbij liep en ze me aanmoedigden, besefte ik pas dat ik echt een halve marathon aan het lopen was, en dacht ik weer aan hetgene dat op de website stond: na 3u moest je binnenzijn...  Ik begon me heel erg druk te maken, en het werd me even te veel, en ik voelde mijn hart tekeer gaan...  HALT! dacht ik, zo kan ik niet verder, zeker niet met die steek die er nog wat zit!!!  Ik besloot eventjes te wandelen en te kalmeren, maar de 5 minuten die volgden, maakte ik me alleen nog maar drukker en drukker: ik was aan het wandelen en zo zou ik NOOIT op die 3u aan de eindmeet komen...  Doorlopen dan maar, en ik probeerde me te concentreren op m'n ademhaling...  Er ging ook heel de tijd door m'n hoofd: "genoeg drinken!" en ik dacht aan wat Mario me zei: "bij elke drankpost stoppen en het bekertje water leegdrinken".  Dus dat deed ik dan ook, maar dat bleek na enkele drankposten niet zo'n goed idee te zijn...  Ik dronk het zo snel leeg, dat het water in m'n maag bleef klotsen en ik heel de tijd met een volle maag aan het lopen was.  Ook weer niet goed natuurlijk!!!  Ik besloot de drankposten over te slaan, en aan m'n zus die af en toe opdook het flesje water te vragen dat ze me gegeven had.  Zo kon ik af en toe eens een slokje nemen als ik wou, ipv dat bekertje binnen te kappen als een gulzige hond :-)  M'n tshirt was trouwens na een 10-tal km al heel vies: er hing roze aquarius op en ook nog wat overschotjes van appelsienen (sorry Jess!!)

Maar nu verder over het lopen...  Het parkje was ook heel erg zwaar, maar dan de historische binnenstad in.  Wat een ongelooflijke sfeer hing daar!!!!  Echt superleuk!!  Overal werd ik ook heel erg hard aangemoedigd omdat Jess vooraan op m'n tshirt ook in't groot EVA had gezet.  Iedereen riep m'n naam, en veel mensen en kinderen stonden te zwaaien met opgeblazen oranje leeuwenpoten, die ze uitstaken en waar we moesten high-fiven :-)  Eén keer passeerde ik een klein meisje (ik schat ze 3 jaar) met een fluitje in haar mond en zo'n pootje vast.  Toen ik voorbij kwam keek ze naar mij, blies enorm hard op dat fluitje en stak dat pootje uit.  Ik sloeg erop, gelukkig niet te hard, anders viel ze nog om denk ik :-)
Al die aanmoedigingen doen je zo vooruit vliegen hé!!!  Uiteindelijk kwamen we dan uit het centrum, en begon de lange klim naar boven terug...  Ik moet eerlijk toegeven, de laatste 5km liepen niet zo best...  Ik begon overal pijn te krijgen, moest stukken wandelen, en er stonden ook helemaal geen supporters meer...  De eersten van de marathon liepen ons voorbij (daar zat ik nu wel niet zo veel mee in), en het was echt een ongelooflijk saai stuk...  Bussen met toeschouwers reden voorbij, bussen met mensen die aangekomen waren, reden ons in de andere richting voorbij...  Maar dan...  Dan ruik je die eindmeet, zie je de kaarsen langs het parcours staan, en dan begint het wat drukker te worden...  Ik rook de eindmeet, ik voelde de sfeer, en de endorfines stapelden zich op!!!  Ik begon spontaan te lopen als een dartelend hert in de wei (ok, dat is wat overdreven :-)) en iedereen scandeerde mijn naam.  EVA!! EVA!! EVA!!  Ik liep de hal binnen, waar ik nog eens getrakteerd werd op een ongelooflijk leuke sfeer en tientallen leeuwenpootjes die vroegen om ge-high-fived te worden :-) 

P5150130

Enkele meters voor de eindmeet stak mijn loopmaat mijn arm in de lucht, en liepen we samen over de eindmeet!!!  Ik was er!!!!!!!!!!  Ik heb er lang over gedaan, het was duidelijk geen vlak parcours, maar in 3u00 ben ik binnengekomen en ik heb mijn medaille verdiend :-)

P5160140

P5160144

 run

16:38 Gepost door E in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Een verjaardag om nooit te vergeten lijkt mij!! Proficiat met deze overwinning op jezelf, prima gedaan!!

Gepost door: Wendy | 16-05-10

super! superformidabel fantastisch gedaan Eva ! Dikke proficiat !!!

Gepost door: Chris | 16-05-10

waaaaaauw een prachtig verslag!!! jij hebt die medaille ZEKER verdiend! geweldig!!!!
OP NAAR DE VOLGENDE :-)

Gepost door: Jess | 16-05-10

mooi je doel behaald! om trots op te zijn en dat dan nog op je verjaardag, kan niet beter hé! Proficiat en geniet nog maar na van je prestatie!!

Gepost door: Ruthje | 16-05-10

chapeau af ! Je hebt geen idee hoeveel indruk dit verslagje om mji maakt ! Echt geweldig ! Dit is zoals Wendy zegt o zo een overwinning op jezelf ! Zo'n doorzetting ! Chapeau meid !

Gepost door: kaat | 16-05-10

. Fantastisch Eva! Kei leuk verslag!!!

Gepost door: Homer | 16-05-10

Proficiat, mooie prestatie...

Gepost door: Stofke | 16-05-10

Fantastisch gedaan Eva!

Gepost door: gert | 16-05-10

Geweldig gedaan eva ! Ik ben echt super trots op je ! Ik blijf altijd maar terug denken aan het zilvermeer toen je mij die vraag stelde ! Is dit mogelijk binnen 4 maanden ?
De twijfel was er zeker bij mij . Maar na wat evalueren , en er met de juiste inzet aan beginnen , is altijd alles mogelijk !! Ik vermoeddat je jaar nu toch niet meer stuk kan !!
Bedankt voor je vertrouwen en je inzet ! je hebt dit echt helemaal verdient !! Gewoon super !!

Gepost door: coach mario | 16-05-10

Ze te lezen veel plezier gehad en genoten. Verjaardag goed besteedt!!

Gepost door: Tiny | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.