05-07-10

Into the groove ;-)

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!!  Zoals de meesten al wel wisten (en zeker coach M ;-)) zat ik een beetje in een loopdip...  Na die halve marathon is het eventjes te veel geweest!!  Het vervelende is ook dat ik dacht: "oh, als ik 21km kan lopen, dan kan ik MET GEMAK 5km lopen tegen een hogere snelheid".  Ja hallo!!  Dat is toch effe niet waar geweest!!  Met als gevolg dat ik m'n trainingen altijd veel te snel startte, na een paar km volledig erdoor zat en moest beginnen wandelen, waardoor ik mezelf dan weer opjoeg omdat ik aan't wandelen was, waardoor ik dan ook weer hartkloppingen kreeg enzovoort enzovoort...

Dus eventjes loopschoenen ver weg in de kast gegooid!!  Geel niet meegelopen, maar wel gaan supporteren in de hoop dat de goesting dan terug zou komen...  Zo stilletjesaan kwam de swung er wat terug in, en ik hoorde dan dat het vandaag niet zo warm zou worden, dus Tessenderlo kwam af en toe al in m'n hoofd iets zeggen :-)
Ook de ongelooflijk leuke sfeer daar (zoals die vorig jaar was) en het toffe parcours (door dat orkestje, echt hilarisch!!) deden me dan echt wel beslissen om vanavond in Tessenderlo te gaan lopen!

'k Had dan ook nog es mijn pa kunnen overtuigen om mee te lopen.  Het was wel wat rushen: ik was pas om 18u thuis (druk op de baan, je zou ni zeggen dat het vakantie is!!), mijn pa moest nog eten (goe veel spaghetti...) en het is toch wel 40min rijden vanuit Turnhout!!  Gevolg: amper 2 minuten voor het startschot stonden we in het startvak!!  We vertrokken net voor de mannen van't rode kruis, en mijn papa zei: "zolang we hen voor kunnen blijven, zitten we goed" :-)  Maar ik was volledig in form, en we deden niet anders dan mensen voorbij steken :-)  Nu niet overdreven veel hé, maar de laatste is echt wel een heel eind achter mij geëindigd!!
Vanaf het begin hoorde ik enkel dit: "en waar is dat orkestje nu?" :-)  Dus na 3km liepen we die hangar binnen, echt zo grappig hé!!

Ik was eigenlijk gewoon van plan om heel die run op mijn gemakje uit te lopen, zien of het nog zou lukken, en tegen een traag tempo van 7'30"/km...  Maar nee... 't ging goed, en ik ben altijd onder de 7'/km kunnen blijven!!!  Na 1,5 maand niet lopen, vind ik dat een puike prestatie.  Chapeau voor mezelf zou ik zo zeggen ;-)

20100705

23:01 Gepost door E in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

super gedaan Eva !

Gepost door: Chris | 06-07-10

Keigoe!!! Voor het lopen van mooie prestaties is het ook heel belangrijk dat het kopke mee zit, als die tegen zit vergeet het dan maar! Je hebt dat prima gedaan en je mag trots zijn op jezelf!!!

Gepost door: Wendy | 06-07-10

Knap gedaan Dikke Proficiat :-)
Je redenering klopt ergens wel. Als je 21km kan lopen, dan kan je gemakkelijk ook 5 km (als je in hetzelfde tempo van die 21 loopt). Een korte wedstrijd is wel een gans andere wedstrijd dan een lange, en ik ken er weinig die in beide top zijn ;-)

Gepost door: Herman | 06-07-10

hoedje af ! Inderdaad, chapeau af ! Je zag het 'contentement' zo van je afstralen !

Gepost door: kaat | 06-07-10

Groovy!!!! Proficiat, Eva, goed gelopen!!! Leuke wedstrijd met super véél ambiance, en een knalprestatie van jou er bovenop!

Gepost door: slakje | 10-07-10

De commentaren zijn gesloten.