19-07-10

Just4Fun (?) duatlon Kapelle-op-den-Bos

Zondag 18 juli 2010, een duatlonneke...  Waarom niet hé!!  Na mijn eerste triatlon-ervaring vorig jaar, zag ik deze just4fun wel zitten!!  3km lopen - 18km fietsen - 1,5km lopen.  Het moest zeker te doen zijn, het was niet TE warm (alhoewel?), en die afstanden zag ik wel zitten!!

Je zou denken dat er op zo'n Just4Fun alleen maar fun-mensen op af komen, recreanten die een eerste sprong willen wagen in heel het duatlon-gebeuren, sportliefhebbers, geen fanatiekelingen...  YEAH RIGHT!!  Wat was me dat...  Allemaal afgetrainde mannen en vrouwen, in gestroomlijnde hyperdynamische outfits uit 1 stuk, kostuumpjes om U tegen te zeggen.  Gingen zij voor de fun gaan?  Euh, ik dacht het niet!!!

Maar goed, genoeg gezaagd over die mannen ;-)  Wat telt is dat wij WEL voor de fun zouden meedoen, en dat we fun gehad hebben, dat is wel zeker :-)

Om 12u30 hadden we bij Jess afgesproken om van daaruit met 1 auto te vertrekken.  Alle fietsen konden op mijn fietsenrek.  Hiervoor moesten we wel de voorwielen eraf halen, waardoor we na 5 minuten al vol smeer hingen natuurlijk!!  Maar goed, we women are strong hé ;-)

1.jpg
2.jpg
Dus na een rustig ritje richting Kapelle-op-den-Bos kwamen we daar aan.  Eerst effe wat zoeken naar waar het marktplein was, dan parking zoeken, en dan ne keer richting start gaan. 
Veel deelnemers waren er niet, maar 30 voor de Just4Fun, en 90 voor de duatlon die Jess en Herman mee gingen doen. 
Ik zag het al helemaal weer voor me: laatste plaats, omgeven door wat organisatoren en agenten...  Jaja, 'k zou mijn naam weer waarmaken!!!
'k Heb dan snel even kennisgemaakt met de fietser die bij de laatste loper zou blijven, kwestie van dat hij toch weet achter wie hij moest rijden hé :-)

De start werd gegeven (wat een knal!!) en dan begon het met 3km lopen.  Als een speer gingen die mannen vooruit, man man man, wat was me dat!!!!!!!!!!!  Ik probeerde de laatste man bij te houden, hij liep tegen 6min/km verder door, en ik deed m'n uiterste best om hem bij te blijven.  Het was warm, heel warm!!  Maar ik was me er natuurlijk ook van bewust dat ik na die 3km lopen nog wel 18km zou moeten fietsen.  Ik besloot aan een iets trager tempo te gaan lopen, maar zat nog wel goed aan de 9,5km/u à 10km/u aan.  Wat snel! :-)  Het zat allemaal goed, ik kon m'n tempo aanhouden, maar kon het niet opbrengen om tegen die fietser nog wat te beginnen babbelen :-)  Herman kwam er ook even bijrijden (waarvoor dank), maar veel meer dan gehijg kwam er niet uit :-)

't Waren toeren van 1,5km, en na mijn eerste doorkomst riep die ambetanterik met zijn microfoon mijn naam: "aaaaaaaah en daar komt ook onze laatste deelnemer (grrr) Eva Goossens uit Vorselaar de bocht om".  Ik riep nog: "het is VoSSelaar, met 2 s'en!!", en jawel hoor, hij verbeterde zich gelukkig :-)  Dan 2de rondje van 1,5km afzien, en ik was eerlijk gezegd al blij dat ik gewoon niet gedubbeld werd :-)

Ok, lopen zat erop, dan snel naar mijn fiets!!!  't Was niet moeilijk om hem te vinden, want er stond er nog maar één, hihi :-))  Snel helmpie opgezet... zonnebril afgezwierd ('t was te warm)... fiets opgesprongen... teruggefloten omdat ik niet mocht fietsen in de wisselzone... te voet met m'n fiets naar einde wisselzone... daar fiets opgesprongen... en onder luid gejuich van Jess vertrokken aan m'n fietsrondes!!  Ik hoorde nog iemand roepen naar de man met de motor: "laat ze wat aanhangen hé!!" :-))

Het fietsen ging lekker, ik kon wat bekomen van het lopen, en ik at een granenreep die ik nog had meegenomen voor onderweg.  Maar waar moest ik dat papiertje laten hé!!!  'k Reed daar al helemaal alleen dat ik niet onder toezicht van die agenten een papiertje op straat wilde gooien :-)  Ik zag in de verte een seingever, en hield m'n hand dan maar uit met m'n papiertje, zodat hij het kon aannemen :-)  Dankuwel seingever voor het aannemen van m'n papiertje!!

Een paar km verder zag ik dan ook mijn voorgangster rijden.  Ze kwam snel dichter bij mij, maar ik voelde mijn band wat afgaan op een bepaald punt.  Elke keer als hij voorbij dat punt kwam zei het zo: "pfft, pfft".  Toen ik op haar hoogte bleef ik effe hangen en vroeg ik of m'n achterband platstond.  Ze zei dat hij platter stond dan m'n voorste, maar niet echt plat plat.  Ik wilde eigenlijk nog wat naast haar blijven fietsen, maar ze fietste ZOOOO traag, dat het ni meer leuk zou zijn :-)  Ik fiets zelfs naar de winkel nog ni zo traag :-))

Dus ik versnelde terug en liet de laatste plaats voor wat ze was.  Tijd voor de voorlaatste plaats te bemachtigen!!!  Ik zag het volledig zitten, zette er wat vaart achter, maar dan ineens die knal...  BEEEEEEEEEENG!!!!!!!!!!!!!!!!  Ik schrok wat, en plots begon m'n achterwiel hevig te slippen.  Ik remde, maar m'n achterwiel schoof weg, en ik viel in de kiezelstenen net achter een bushokje ('k had er ook nog in kunnen vallen, en dan wachten op de bus :-)).  AW!!  Beetje geschaafd, handen beetje open en pijnlijk, en ik dacht: jah, tot zover mijn duatlon...  Een tijdje later kwam de laatste eraan, en die man op de motor zei me dat hij wel iemand zou sturen om me te komen oppikken.  Het had geen zin om mijn band te vervangen ('k had die ook niet bij, die lag aan de start :-)), dus ik besloot te voet verder te gaan.  Een ambetante madam-agent op een brommerke kwam naar mij en zei: "awel, wa zijde nu van plan hé, wa is de bedoeling????".  Duh, alsof ik dat hier express doe...  De trut (sorry) zei me dan ook nog dat het nog maar 1 à 1,5km wandelen was.  Echt wel niet!!!

Maar er kwam dan een vriendelijke meneer aan van de gemeente die mijn fiets in zijn camionetteke geduwd heeft, en waarbij ik werd afgezet aan de aankomst :-)

Nadien dan effe bij't rode kruis gestopt om die schaafwondjes wat te laten ontsmetten, en dan kon ik er weer tegen om volle bak voor Jess en Herman te supporteren!!!

Ondanks de valpartij heb ik me wel supermegagoed geamuseerd!!!  Ik ga nog wel es een duatlonneke doen (just4fun, al is de fun dan alleen maar voor mij :-)), maar eerst de triatlonnekes!!!  Eerlijk gezegd vind ik het wel leuker om te zwemmen voor het fietsen, dan te lopen voor het fietsen :-)

3.jpg

13:01 Gepost door E in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Aan pech kan je niets doen, dat moest gisteren ook Sven Nijs ervaren. Je was anders wel goed bezig. Gelukkig is het bij wat schaafwonden gebleven.

Gepost door: herman | 19-07-10

Jammer dat het zo moest eindigen, maar je hebt je wel geamuseerd en da's het belangrijkste hé!

Gepost door: Ruthje | 19-07-10

Hé, kijk naar Armstrong, die valt ook ! Schitterend verslag ! En weer knap gedaan ! Ge moet het maar doen (en JIJ DOET HET !)

Gepost door: kaat | 19-07-10

yes indeed Kaat; do it but hé!!!
Super spijtig maar toch een eerste plaats van meest sportieve (andere betekenis van het woord) deelneemster :-)

Gepost door: Jess | 19-07-10

Je hebt dat schitterend gedaan. Deelnemen is altijd belangrijker dan winnen.

Gepost door: Geert | 24-07-10

De commentaren zijn gesloten.