09-08-10

Just4Fun Triatlon Lommel

En na de Just4Fun duatlon, komt de Just4Fun triatlon!! :-)  Dit was een "we zullen eens zien of we't nog kunnen"-triatlon.  Een kleintje: 200m zwemmen, 8km fietsen en 1,5km lopen.  Beetje ook een test of ik in de wisselzones snel m'n gerief kon bij elkaar nemen, zonder al te veel tijd te verliezen.  Op de 1/8 Iron Sprint in Antwerpen vorig jaar, was ik daar nogal veel tijd verloren :-)
Of ik m'n wisselzone-tijd verbeterd heb, dat weet ik wel niet, want het was er ééntje zonder tijdsregistratie.

Om 12u hadden we in Lommel afgesproken, Kaat, Jess, Odile en ik.  Eerst elkaar terugvinden, dan het secretariaat (+ toilet!!) vinden, en dan begon de zoektocht naar die wisselzones!!!  Heel goed vond ik het niet aangeduid, maar de mensen van de organisatie waren wel heel vriendelijk en legden het ons uit!!

Om 13u45 mochten we het water in.  Brrrrrrrrrrr!!!  21° was het, maar het was wel wat frisjes :-)  Voor mij nu niet echt een probleem, 'k ben een ijsbeerzwemmer denk ik :-)  We moesten dan op 1 lijn gaan "staan" en dan werd het startschot gegeven, hoewel ik geen schot heb gehoord?  Maar goed, ik zag iedereen vertrekken en wild met z'n armen slaan, en ik begon ook te zwemmen.  Schoolslag welliswaar, maar die gaat wel goed, hoewel het echt compleet zonder techniek is :-)  Ik haalde flink wat mensen in, en kwam redelijk snel het water uit.  Het was wat ploeteren om dat trapje terug op te geraken, en door m'n brilletje zag ik amper iets, en dan ineens KLIK!!  Trok er iemand een foto uiteraard.  't Zal een schoon zicht geweest zijn...

Dan de wisselzone in, naar m'n fiets...  Daar snel m'n schoenen aangedaan, tshirtje (short had ik al aan), nummer en helmpie, en vertrekken maar!!!  Het fietsen ging goed, 'k had hem helemaal in orde gebracht, en we fietsen naar het centrum.  Aangekomen in't centrum waren het wat kasseien, dus vertraagde ik wat om niet te hard te "botteren" :-)  In't centrum was het een toertje rond het marktplein (denk ik), maar wel wat bochten.  Ik had wel een goeie snelheid, en vloog uiteraard even uit de bocht het decor in, VLAM tegen een hekken, maar niet te erg :-)  'k Zette het hekken weer recht, sprong m'n fiets weer op en reed door!!  Kaat kwam me voorbijgefietst, en ik moest eventjes bekomen want m'n tikker ging tekeer :-)  En toen kwam die regen...  Dikke druppels vielen op mij, maar ik reed tegen een gestaag tempo door!!!  Het begon harder te regenen, en NOG harder te regenen, maar dat deerde me niet.  Aan het draaipunt eventjes halt houden om die bocht van 180° goed te nemen, en dan terug het centrum in!  Kaat reed al die tijd vlak voor mij, dus toen ik aan de wisselzone kwam, zag ik nog net dat ze met haar helm op wilde beginnen lopen :-)  En dan ineens dacht ze: "ah, mijn helm" en ging ze hem nog afzetten :-)  Ik zette m'n fiets weg, en begon ook te lopen...

1,5km, dat kan niet ver zijn dacht ik, en dat was het uiteraard ook niet hé.  Maar toen ik begon te lopen voelde ik m'n kuiten nogal :-)  Het was ondertussen nog altijd aan het gieten en ik was kletsnat!!!  Mijn broek was nat (ah ja, 'k had ze wel voor 't zwemmen aangedaan, maar hoe dan ook had ze toch nat geweest), mijn tshirtje nat (een katoenen, dus absorbeert goed wat vocht waardoor het 5kg zwaarder lijkt), mijn schoenen zo zompig als iets!!  Odile was er dan ook, en we zijn samen de eindmeet overgekomen, waar Jess ons stond op te wachten :-)

Het was nogal snel gedaan wel, maar 't was wel dikke fun, ondanks de regen :-)  Toen we aankwamen, kwam het zonnetje er wel door...  Typisch :-)  'k Heb er een vallingske aan overgehouden en heb 2 vieze borrelkes van de vaart binnengehad :-)

Op naar triatlon2 van dit jaar: zaterdag de Sterke Peer in Wuustwezel!!

 

10:03 Gepost door E | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

De fun druipt van het scherm ;), goed gedaan hoor!

Gepost door: wendy | 09-08-10

Dat moet kei leuk zijn om zo'n tria-ke te doen!

Gepost door: Tiny | 09-08-10

was echt leuk hé! maar zoooo snel gedaan!!! jammer dat ik er volgende week niet bij ben. ga jij mee doen in balen? ik normaal niet, maar het kriebelt nu wel ;-)

Gepost door: Jess | 09-08-10

Goed gedaan ! en hopelijk evenveel plezier en veel succes zaterdag ! :-)))

Gepost door: Chris | 09-08-10

Ik vond het superleuk en 't is lang geleden dat ik zo genoten heb. Ook van de Fab4, 't was super met jullie ! Het was inderdaad 'plots' gedaan. Ik verstond het niet goed ;-) En ha, jij hebt gezien dat ik ben beginnen lopen met mijn helm op ! haha !

Gepost door: kaat | 09-08-10

woohoo, je kon het dus nog!! Proficiat Eva! En veel succes met je volgende tria!!

Gepost door: Ruthje | 10-08-10

De commentaren zijn gesloten.